III. Műveletek végzése a tömeg mértékekkel

Belépés a foglalkozásba
III. Műveletek végzése a tömeg mértékekkel
 Regisztráltaknak elérhető
Általános adatok
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Leírás: Alapműveletek végzése szöveg alapján, törtrész, többszörös, kerekítés
Tulajdonságok
Ajánlott évfolyam: 07. évfolyam, 08. évfolyam, 09. évfolyam, 10. évfolyam, 11. évfolyam, 12. évfolyam, 13. évfolyam
Ajánlott létszám: egyéni, kiscsoport (maximum 15 fő), nagycsoport (teljes osztály), páros
Ágazat: Turizmus-vendéglátás
Időkeret: 1-5 tanóra
Kompetenciák: Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
Közismereti tantárgyak szakgimnázium: Matematika
Közismereti tantárgyak szakiskola: Matematika
Közismereti tantárgyak szakközépiskola: Matematika
Nehézség: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Tananyagfejlesztő intézménye: Karcagi SZC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

15.Kerekítés kilogrammra -tömeg
Elem címe: 15.Kerekítés kilogrammra -tömeg
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Típus:    SCORM
Grammról és dkg - ról kell egész kg - ra kerekíteni
Leírás:

A feladatmegoldás után a dobozora kattintva megmutatja a doboz tartalmát

16. Gondoltam egy mennyjségre!- Műveletek tömegekkel
Elem címe: 16. Gondoltam egy mennyjségre!- Műveletek tömegekkel
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Típus:    SCORM
Szöveges alapműveletek és a mértékváltás összekapcsolása
Leírás:

A műveletek elvégzése mértékváltást is igényel.  Bármelyik mértékegységgel megadott válasz jó.

 

17. Tömeg mértékegységek többszöröse és törtrésze
Elem címe: 17. Tömeg mértékegységek többszöröse és törtrésze
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Típus:    SCORM
Leírás:

Bármelyik mértékegységgel megadott válasz jó.

 

18. Tömeg mértékegységek törtrésze táblázatban
Elem címe: 18. Tömeg mértékegységek törtrésze táblázatban
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Típus:    SCORM
Mértékváltás és törtrész képzés
Leírás:

19. Gyümölcsös pite több személyre
Elem címe: 19. Gyümölcsös pite több személyre
Szerző: Mihályné Szekeres Edit
Típus:    SCORM
Egy recept hozzávalóinak módosítása a személyek száma szerint
Leírás: